Mooiste wandelroutes Drenthe

Dit zijn de mooiste wandelroutes Drenthe.

Wij hebben de mooiste wandelroutes Drenthe voor je op een rij gezet. Houd je van wandelen en trek je er vaak in je eentje op uit om lange wandelingen te maken? Dan zijn deze mooie wandelroutes zeker iets voor jou. Je kunt een individueel wandelweekend plannen of je aansluiten bij een single wandel groepsreis. Een solo vakantie heeft zo zijn voordelen. In het geval je een individuele wandelvakantie Drenthe wilt boeken met overnachting, heb je aan deze wandeltips zeker iets!

crusj single lastminute reizen

Overnachten tijdens je wandelvakantie Drenthe

Of je nu een individuele wandelvakantie Drenthe boekt of een single wandelweekend met de hond, je zult ergens moeten overnachten. Wij hebben een aantal leuke suggesties voor je. Wat dacht je van overnachten in een echte boomhut? Of als je een wandelvakantie Drenthe met hond hebt geboekt, overnachten in een huisje in het bos Drenthe waar de hond welkom is. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om te overnachten. Een leuk hotel Drenthe boeken, is zeker ook een overweging.


Alleen reizen als vrouw

Ook als single vrouw kan je een individuele wandelvakantie Drenthe of elders in Nederland boeken. Het is dan wel verstandig om een kamer in een hotel Drenthe te overnachten en niet in je eentje te gaan slapen in een afgelegen huisje in het bos. Eerder schreven wij een artikel over alleen reizen als vrouw.

tijd voor jezelf single reis

Enkele leuke hotels in Drenthe

Deze hotels in Drenthe liggen midden in het bos. Ook fijn als je met de geur van de bossen wakker wordt en na een stevig ontbijt de wandelschoenen aan trekt. Nu verder met de mooiste wandelroutes Drenthe. Je kunt ook overnachten in een wellness hotel Drenthe.


Bijvoetpad, één van mooiste wandelroutes Drenthe.

We beginnen meteen met de 1e wandelgebied in Drenthe te beschrijven. Het Bijvoetpad in Drenthe kan gezien worden als een prachtige wandelroute die 13.5 kilometer lang is. Bij elkaar heeft de route van dit wandelgebied een duur van om en bij drieënhalf uur. Tijdens het wandelen krijg je de gelegenheid om tussen de bossen, weide, akkers, zand, heide en Drentse dorpen te wandelen. De naam van de route Bijvoet is afgeleid van de Bijvoet plant die daar groeit. Van dit plant is bekend dat het door soldaten in de Romeinse tijd werd gebruikt om blaren te voorkomen. Dit omdat de bladeren van de plant een olie bevat die een ontspannende werking heeft op je voeten.

wandelvakantie voor singles

Het Hunebedcentrum

Bij de start van de route heb je het hunebedcentrum. In deze centrum vindt je het grootste hunebed van Nederland. Om je een beeld te geven kun je denken aan een hunebed dat maar liefst 22.5 meter lang is. Aan het einde van je wandeling krijg je altijd de gelegenheid om het te bewonderen. Wandelroute Bijvoetpad in Drenthe loopt verder door de Hondsrug. Dit is een omgeving die door de Unesco uitgeroepen is als Geoparc. Voor een lekkere wandeling in Drenthe kun je het bijvoetpad uitproberen.


Drents-Friese Wold

De tweede wandelgebied die voor jou zeker een mooie gelegenheid zal zijn om te genieten is het Drents-Friese Wold. Officieel gaat het hier om een nationaal park waar je een luchtige wandeling kunt maken. Het unieke van dit park is dat je verschillende soorten natuur landschappen kunt vinden. Zo kun je bijvoorbeeld dicht bossen, groene heides, uitgestrekte zandvlaktes en een paar vennen tegenkomen. Maar het unieke van het geheel is dat je meer dan 30 gemarkeerde rondwandelingen kunt vinden. De Grote bos- en duinroute maakt deel uit van de meer dan 30 gemarkeerde rondwandelingen. Opgemerkt moet worden is dat deze wandelroute een combinatie is van twee kortere gemarkeerde wandelroutes namelijk de rode en witte route. Ze behoren zekere tot de leukste wandelroutes Drenthe.

Begin met de rode route

Wil je deze route uitproberen, dan zal je eerst moeten beginnen met rode route. Deze route brengt je langs weilanden, de verbindingsroute met rood-witte paaltjes en tenslotte de witte paaltjes van de Terwisschawandeling. Maar daar stopt de pret zeker niet bij omdat deze route je helemaal voert naar het Aekingerzand en de kale Duinen. Het Drents-Friese Wold is dus zeker een plek waar je terecht kunt om een wandeling te maken. Het is zeker de moeite waard om een wandeling hier te doen.


Het Nationaal Park Drentsche Aa

Ten noorden van Drenthe vindt je het Nationaal Park Drentsche Aa. Een uniek gegeven van deze park is dat er door het natuurgebied de slingerende beek stroomt. Het landschap van deze park heeft verder een romantisch karakter en bestaat uit diepjes en stroompjes die door moerassen omringt zijn. In deze park zijn er een aantal wandelroutes die je kunt vinden. Al deze wandelroutes zul je zonder meer als leuk ervaren. Omdat er verschillende routes zijn ben je niet snel uitgekeken.

single reizen hoger opgeleiden

De Acht van Amen

Een van de leuke wandelroutes in de Drentsche Aa is de route van De acht van Amen. Deze route omvat een 5 kilometer lange wandeling. Wil je dus een marathon lopen door het bos? Dan is deze route zeker een die je moet uitproberen. Verder bestaat deze route uit 2 lussen die je elk binnen een drie kwartier tot een uur kan aflopen. Het begin- en eindpunt van deze route is het esdorp Amen. Wanneer je deze route wil aflopen maakt het niet uit wat voor seizoen het is. Je kunt er altijd een leuke wandeling maken. Vergeet dus zeker niet deze route te checken want het is je zeker aangeraden.


Telescoop in Nationaal Park Dwingelderveld

Ben je in de moed om een lange en gezellige wandeling te maken? Dan wil je dit graag in een omgeving doen waarbij je geïnspireerd raakt. Het Nationaal Park Dwingelderveld is zonder meer een van de plekken waar je zo een wandeling kunt maken. Het is een ideale plek voor een wandelweekend Drenthe. Het Nationaal Park Dwingelderveld wordt zelf beschouwd als de bekendste nationale park van Drenthe. Een verwijzing die niet zomaar gedaan wordt. In dit natuurgebied vindt je namelijk een aantal mooie aspecten die de natuur te bieden heeft. Deze zijn onder andere vennetjes, bossen en grafheuvels. Deze prachtige elementen van de natuur kun je het best te voet verkennen. En dat is waarom het zo speciaal is om een wandeling te maken door het park. In Nationaal Park Dwingelderveld vind je zeker de mooiste wandelroutes Drenthe.

Voetpaden

Over wandelen gesproken: In het park vindt je namelijk tientallen kilometers aan voetpaden. Daarnaast heb je ook nog 60 kilometer aan rondwandelingen. Als je geluk hebt kun je in het park tijdens het wandelen bijzondere dieren spotten. Niet voor niets heeft Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten veel wandelroutes in het Dwingelderveld uitgezet. Het gaat erom dat mensen in de gelegenheid gesteld moeten worden om te kunnen ontspannen in een omgeving waar je lopend tot rust kan komen.

fietsvakantie single reizen

Boomkroonpad

Een wandeling maken met anderen moet ook kunnen. Ben je van plan om een wandeling te maken met vrienden of familie, dan kun je dit doen in het Boomkroonpad. Wandelen in deze omgeving laat je het bos vanuit een ander oogpunt bekijken. Wat het nog mooier maakt is dat je tijdens het wandelen langs de toppen van de bomen langs gaat. Vooral voor je kinderen zal deze bezienswaardigheid veel interessanter zijn. Het pad heeft een lengte van 125 meter en een belevingsduur van 30 minuten. In ieder geval mag je ervan uitgaan dat je je niet zal vervelen tijdens een wandeling op het Boomkroonpad.


Eerst kaartjes kopen

Wil je graag een wandeling maken op het boomkroonpad, dan zul je vooraf eerst een kaartje moeten reserveren. Je kaartjes reserveren kun je binnen de kortste keren doen, omdat er de gelegenheid bestaat het online in orde te maken. Naast het wandelen zijn er ook andere activiteiten die je kunt doen. Je kinderen kunnen zich bijvoorbeeld perfect vermaken in het Speelbos Lorken. Verder zit er een speurtocht er ook dik in en kun je ook broodjes bakken. Wat wel handig is, is dat voor alle boswandelingen er maar een startpunt is: namelijk het bezoekerscentrum.

selfie tijdens wandelvakantie voor singles

Wandelroute Melkwegpad

Rond de dorpen Elp, Grolloo, Hooghalen en Schoonloo bevindt zich een robuust wandel- en natuurgebied. Dit gebied wordt gekenmerkt door verschillende bossen, grillige beekjes, heidevelden, stuifzanden en vennen. Ook hier heeft het Staatsbosbeheer verschillende routes uitgezet. Een Speurtocht maakt ook deel uit van het geheel. Met het gezin een wandeling maken is zeker een activiteit die je als ouder of verzorger moet doen. Bij de wandelroute Melkwegpad-Bospad kun je zo een wandeling maken. Het pad voert je helemaal naar het voormalig Kamp Westerbork en de radiosterrenwacht. Verder kunnen je kinderen ook uitleg krijgen over de planeten langs het Melkwegpad. In het verlengde hiervan krijgen ze ook nog een integrale uitleg over de werking van de Melkweg. Binnen een anderhalf uur heb je de wandeling samen met je gezin voltooid.


Vakantie met rolstoel Drenthe

Ben je met iemand met een rolstoel dan moet je weten dat het Melkwegpad rolstoelvriendelijk is. Je kunt dus ook gaan wandelen met iemand die in een rolstoel zit. Drenthe is overigens een rosltoelvriendelijke provincie. Je kunt ook overnachten in een rolstoelvriendelijk hotel Drenthe of een mindervaliden vakantiewoning Drenthe huren. Maar terug te komen op de mooiste wandelroutes Drenthe, er is dus met alles rekening gehouden bij het Melkwegpad. Ook wandelen met de hond in Drenthe. Wil je graag een wandeling maken met het gezin of met vrienden? Dan kun je overwegen om dit te doen bij het Melkwegpad. Dat je je zult vermaken staat als een paal boven water. Check de mogelijkheden vandaag nog om een wandelweekend of wandelvakantie Drenthe te boeken.
Zie hier meer ideeën voor een leuke wandelvakantie.


TUI single groepsreizen 50plus