Adults Only vakantie

Waarom je zou kiezen voor een Adults Only vakantie

De term ‘Adults Only’ heb je vast weleens gehoord. Toch is het niet altijd duidelijk wat zo een vakantie is. Wat houdt een Adult Only vakantie eigenlijk in? Wat kun je verwachten? Laten we eens kijken wat zo een vakantie nu eigenlijk is.

crusj single lastminute reizen

Wat is een Adults Only vakantie?

De term ‘Adults Only’ betekent ‘Alleen Volwassenen’. Zo een vakantie is daarom alleen voor volwassenen. Dit betekent dat in het hotel of resort iedereen onder een bepaalde leeftijd wordt geweigerd. Die leeftijdsgrens kan op 16 of 18 jaar liggen maar ook op bijvoorbeeld 25 jaar. Dat is per hotel of resort verschillend.


Géén groepsreis of single groepsvakantie

Dit type luxe vakanties behoort niet tot de categorie groepsreizen of single vakanties. Het is een luxe all in vakantie voor iedereen die zin heeft in een zorgeloze verwenvakantie. Bij een verre pakket reis zitten vliegtickets, transfers en overnachtingen meestal al in de totaalprijs inbegrepen. Als je zo een Alleen volwassenen reis All Inclusive boekt zijn maaltijden en de meeste drankjes ook in de prijs inbegrepen.


Waarom als single kiezen voor een alleen volwassenen vakantie?

Het aanbod aan Adult Only vakanties voor alleenreizenden is tegenwoordig heel ruim. Dit zijn meestal All Inclusive hotels of resorts die van alle gemakken voorzien zijn. Denk ook aan een Spa en zwembad. Geniet van de rust en stilte, slaap lekker uit en maak gebruik van alle faciliteiten van het hotel of resort. Tijdens je vakantie wordt je even niet in alle vroegte wakker gemaakt door kinderen en hebt geen last van geschreeuw, gehuil, gegil, en alle andere leuke en minder leuke geluiden die kinderen maken als ze hun zin niet krijgen, moe zijn, verdrietig of blij zijn. Daarnaast word je niet gestoord door de entertainmentclubs die de kinderen vermaken door een activiteit in het zwembad te organiseren terwijl jij daar net lekker in de zon jouw boek ligt te lezen.

wellness behandeling

Zorgeloos op vakantie

Je hoeft even nergens aan te denken, behalve hoe jij de dag wilt doorbrengen en lekker gaat ontspannen. Geniet op een warme avond heerlijk van een drankje op een terras. Je hoeft tijdens jouw luxe vakantie even geen rekening te houden met het lawaai van families met kinderen.


Waarop let je bij het boeken van een Adults Only vakantie?

Wanneer je zo een luxe vakantie gaat boeken is het verstandig om te weten waar je op moet letten. Allereerst is het goed om te weten dat zo een relax vakantie niet draait om naturisme of nudisme. Veel hotels bieden bijvoorbeeld wel de optie om topless of naakt bij het zwembad te liggen. Wanneer je zo een vakantie gaat boeken is het goed om uit te zoeken wat de regels met betrekking tot kleding bij jouw hotel of resort zijn. Dit geldt vooral als jij je hierbij niet echt comfortabel voelt.

single reizen hoger opgeleiden

wellness behandeling in het hotel

Regels Adult Only resort of hotel

De meeste van deze hotels of resorts hanteren een aantal regels. Allereerst dus de minimumleeftijd. Iedereen onder de 16 of 18 jaar wordt in een Adult Only hotel of resort niet toegelaten. Op die manier wordt er rust gecreëerd in het hotel of resort. Dit houdt ook in dat je niet al te luidruchtig doet. Vermijd al te hard lachen of bommetjes maken in het zwembad. De andere gasten zullen hierdoor snel geïrriteerd raken.


In je eentje op Adult Only vakantie

Een Adult Only vakantie is zeker geschikt om in je eentje op vakantie te gaan. Alleen op vakantie gaan kan fijn zijn als je nieuwe mensen wilt leren kennen of als je juist even geen behoefte hebt aan gezelschap. Gebruik zo een verwen en relax vakantie bijvoorbeeld om weer even helemaal tot jezelf te komen en je gedachten weer op een rij te zetten. Moet je een belangrijke beslissing nemen? Dan kan een Adult Only vakantie in je eentje een uitkomst bieden. Jij kunt je dan even helemaal focussen op jouw probleem of vraagstuk terwijl je geniet van de rust, luxe en warmte.

Enkele voorbeelden van betere Adults Only Resorts

Er zijn in landen zoals Griekenland, Turkije, Spanje en Portugal honderden all inclusive resorts alleen voor volwassenen. Hieronder een aantal aanraders. Dit zijn tevens wellness accommodaties.


Waarom zou je als volwassen alleenstaande kiezen voor zo een vakantie?

Een Adults Only vakantie is heerlijk! Je kunt met je partner, vrienden of alleen op vakantie gaan zonder dat je last hebt van de leuke en minder leuke geluiden van kinderen om je heen. Als ouder hoef je even nergens rekening mee te houden, maar je kunt genieten van de rust en luxe terwijl de kinderen het naar hun zin hebben op hun logeeradres. Ga lekker in je eentje op vakantie naar een Adult Only resort of hotel en kom weer helemaal tot jezelf. Enthousiast geworden? Boek snel jouw Alleen Volwassenen vakantie, geniet van de rust en maak plezier!


TUI single groepsreizen 50plus