Alleenstaande reizen, als je alleenstaand bent en op reis wilt

Alleenstaand en toch op vakantie? Je bent (misschien tijdelijk) alleen en je wilt toch op vakantie. Dan zijn alleenstaande reizen ideaal.
Dit, alleenstaande reizen, zijn groepsreizen voor singles. Maar… hoe pak je dat aan? Is het niet eng om als alleenstaande mee te gaan met alleenstaande reizen? Natuurlijk heb jij ook recht op een heerlijke vakantie.

crusj single lastminute reizen

Spannend om aan een alleenstaanden groepsreis deel te nemen

En deelnemen aan alleenstaande reizen is niet eng, misschien wel een beetje spannend. Zeker als je bijvoorbeeld een verre reis zoals een alleenstaande groepsreis Nepal, Nieuw-Zeeland, Canada of Japan boekt. Maar je kunt ook minder spannende vakantie voor alleenreizenden boeken, bijvoorbeeld een wellness vakantie of yoga retreat. En alleenstaande wintersport reizen zijn ook super cool.


TUI single groepsreizen 50plus

Voor als je een actieve wintersport groepsvakantie voor alleenstaanden zoekt.

Wist je overigens dat een ander woord voor alleenstaanden vakantie “single vakantie” is?

single reizen hoger opgeleiden

zonsopkomst

Met name voor een actieve single vakantie, wandel vakantie, berg beklim vakantie of leuke fiets vakantie met andere alleenreizenden en singles vind je hier een groot en uniek aanbod alleenstaande reizen. Zeker ook alleenstaande groepsreizen 50 plussers. Maar als single vind je hier ook een leuk aanbod vakantiehuizen aan zee. Want ook als je alleen op reis wilt, kan je en huisje aan zee huren.  Huur bijvoorbeeld een vakantiehuis in Kamperland, Cadzand-Bad of Domburg en ontdek dat er in Zeeland veel activiteiten voor alleenstaanden zijn.

Ook alleenstaande reizen voor singles en alleen reizenden tussen de 20 en 35 jaar en 40, 45, 50, 55 en 60 plussers.

TUI single groepsreizen jongeren


Alleen reizen moeilijk?

Voor het eerst reizen als alleenstaande is misschien een grote hindernis, waar je tegen op kijkt. Je vrienden en familieleden kunnen niet met je mee. Wat nu? Moet je een vakantie helemaal op je eentje plannen? Moet je als alleenstaande er in je uppie op uit trekken? Zie je op tegen gewone vakanties met extra hoge tarieven en alleenstaande toeslagen? En vervolgens omgeven te worden door luidruchtige koppels en families? Veel mensen die alleen gaan reizen, doen dat met hun hond. Wist je dat je ook een vakantiehuis met hond voor 1 persoon kunt huren?

Simi actieve groepsreizen jongeren banner

Als alleenstaande is de stap om op vakantie te gaan wellicht groot, maar gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om met andere alleenstaanden of in een groepsverband op reis te gaan.

single reis weekend stedentrip

Op vakantie maar niet alleen.
Als je niet alleen op vakantie wilt gaan, is een alleenstaande groepsreis ideaal. Je boekt een groepsvakantie naar één van je favoriete bestemmingen, bijvoorbeeld Ierland of Madagascar en reist samen met andere vrijgezellen en alleenreizenden.  Ook als een reis 10 uur of langer duurt, verveel je je niet want als je je aansluit bij een groepsreis, heb je altijd aangenaam gezelschap om je heen.  Zo ga je als alleenstaande toch op vakantie maar niet alleen. Alleenstaande reizen bieden vele voordelen. Eén daarvan is dat je bij een verre reis sociale contacten hebt en misschien wel nieuwe vriendschappen kun sluiten.


crusj single reizen hoger opgeleiden

Kijk hiervoor op de pagina: op vakantie maar niet alleen.

puurenkuur single wellness banner

Tip Alleenstaande groepsreizen:  Een hele leuke mogelijkheid is om op te stappen op een groot zeilschip. Of er zijn zelfs organisaties voor alleenstaanden, die graag willen gaan varen. SOS-Holland is een groep mensen die het leuk vinden om met elkaar te zeilen. Sommigen hebben een boot, anderen niet. Meer over mogelijkheden om als alleenstaande mee op te stappen lees je op deze pagina. Hier vind je alleenstaande reizen waarbij je op een zeilschip vaart.

crusj single zeilvakanties banner

Alleenstaande mensen die nog nooit alleen op vakantie zijn geweest hebben een grote angst: als ik me maar niet eenzaam ga voelen. Daar kun je je tegen wapenen. Juist voor hen is het hoofdstukje:Je niet eenzaam voelen.

Lees dit eerst en overweeg nog een keer of een alleenstaande reis iets voor jouw is of niet.


shoestring single banner

Alleen op vakantie? Er zijn tal van mogelijkheden.

Kijk op de startpagina’s hieronder.

Andere startpagina’s met veel vakantie ideeën voor alleenstaanden en alleenreizenden:

  1. Groepsreizen.
  2. Rondreizen

natuurlijkreizen single vakantie banner

Busreizen voor alleenstaande ouderen

Ouderen die alleenstaand zijn, kunnen eens kijken naar het aanbod busreizen voor alleenstaande ouderen. Deze busreizen zijn ideaal voor 55, 60, 65 en 70 plussers die er één of meerdere dagen tussen uit willen en kiezen voor een luxe en geheel verzorgde vakantie met de bus.


Minder eenzaam bij alleenstaande reizen

Deelnemen aan alleenstaande reizen betekent minder eenzaam zijn. Als je langere tijd alleen op vakantie gaat, ligt eenzaamheid wel eens op de loer. Zeker als je meer dan 2 weken op reis bent, kan alleen reizen je opbreken. Maar, alleen op reis gaan is niet nodig. Je kunt zelfs een fietsvakantie Nederland als single vakantie boeken. Of een wandelvakantie. Alle reisorganisaties op deze pagina bieden groepsreizen voor alleenstaanden aan. Met een groep gelijkgestemden op vakantie gaan.

singles fietsvakantie

Bij een alleenstaanden groepsreis, heb je minder kans op dat plotseling opkomende gevoel van je alleen voelen Je bent immers niet alleen. Omdat je mede reisgenoten ook single zijn en tot dezelfde leeftijdsgroep behoren is de kans heel groot dat je met één of meerdere personen een hele goede klik hebt. Zie hier een reden waarom je kunt overwegen een alleenstaande groepsreis te boeken. Overigens staan alleenstaande groepsreizen bij de meeste reisorganisaties bekend als “single groepsreizen”. Op die categorie moet je meestal je reis boeken.


single weekend villavibes