Je bent single en wilt toch niet alleen op vakantie?

Daar sta je dan, in je uppie.
Je bent single, misschien sinds kort alleenstaand, en je wilt toch op vakantie. Maar om er helemaal in je eentje op uit te gaan, daar voel je niet veel voor. Het is dan net, of je nog meer alleen op vakantie reistips voor singles alleen bent.

groepsreizen jongeren villavibes banner

Nooit van je leven, zul je denken. Maar je hebt wel zin, om er eens helemaal tussen uit te gaan. Weg van de drukte van je baan, je familie en je andere dagelijkse beslommeringen. Je vrienden en kennissen hebben allemaal al andere plannen. Onder je kennissen vind je geen lotgenoten, die samen met jou op vakantie wil.

Wat nu te doen? Bekijk alle mogelijkheden op singles-reizen.startpagina.nl.
Maar we zetten ze hier ook nog eens voor je op een rijtje.

Toch als alleenstaande reizen?  Alleenstaande reizen.com

singles fietsvakantie

Groepsreizen, niet alleen reizen maar met een groep.

Groepsreis, gezelligheid ten top.
Er zijn een groot aantal reisorganisaties die groepsreizen organiseren. zo zijn er groepsreizen speciaal voor singles, maar er zijn ook andersoortige groepsreizen. Groepsreizen rond een bepaalde interesse, zoals een bepaalde sport zoals fietsen of wandelen, of cultuur zoals schilderen of zingen. Je kunt van te voren informeren hoeveel singles er in de groep zijn en wat de gemiddelde leeftijd van de deelnemers zijn om voor je zelf een beeld te vormen, of je je wel lekker zult voelen in de groep.

natuurlijkreizen single vakantie banner

En, de andere mensen in de groep, die er als single komen, voelen zich net zo onwennig als jij, dus er zal altijd wel iemand zijn, waar mee je het goed kunt vinden.
Binnen een single groep voel je je zeker niet alleen, integendeel je bent met veel gelijkgestemden.

Het grote voordeel van single-groepsreizen is dat je zeker weet, dat de hele groep uit singles bestaan. Andere groepsreizen bestaand vaak uit een mix tussen koppeltjes en singles. Het is goed om daar van te voren goed over na te denken, waar jouw voorkeur naar uit gaat.

vakantie vriendinnen

Maak niet de grote fout. Een groepsreis is geen dating-club. Verwacht er niet je ideale partner te vinden. Wel is er kans op hele mooie vriendschappen.

Op groepsreizen startpagina  vind je vele mogelijkheden voor een groepsreis of groepsvakantie.

Simi actieve groepsreizen jongeren banner

Met een groep alleenstaanden op wintersport?

Als je graag op wintersport gaat en liever niet alleen op reis gaat, kun je je aanmelden voor een groepsreis wintersport. Je hebt vele types wintersport reizen, voor gezinnen, voor singles, voor 55 plussers, voor jongeren.  De overeenkomst tussen al deze groepsreizen is dat je met een groep je vakantie avonturen beleeft en niet alleen.

single wintersport villavibes

Taallessen in het buitenland

Wat voor mij een ontdekking was, waren de taallessen in het buitenland. Je bent niet in een vaste groep, maar je hebt wel elke dag een doel. Elke dag ga je 4 uur naar school, waar je en nieuwe taal gaat leren. Op die school lopen veel mensen rond, van allerlei nationaliteiten en van alle leeftijden. Je bent zeker niet alleen aangewezen op de mensen, die toevallig in jouw klas zitten. De school organiseert ook allerlei excursies, waar je voor weinig geld aan kunt deelnemen en waar je weer andere mensen ontmoet. Buiten het programma van de school ben je helemaal vrij om te gaan en te staan waar je wilt.

groepsfoto op het strand

Het was voor mij een ideale combinatie om toch helemaal alleen op vakantie te gaan en een plaats te ontdekken in het buitenland, waar ik nog nooit geweest was. En toch niet het gevoel te hebben, dat ik alleen was, want er waren veel mogelijkheden om met anderen in contact te komen. En als grote pluspunt, de prijs viel reuze mee.
Het is goed om te weten, dat vooral in de zomermaanden de gemiddelde leeftijd van de deelnemers tussen de 16 en 25 ligt. Wil je liever wat oudere mensen ontmoeten, dan raad ik je aan buiten het hoogseizoen te gaan.

Op singles-reizen.startpagina.nl  vind je vele mogelijkheiden voor taalreizen.

TUI single groepsreizen 50plus

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Iets wat mij erg aanspreekt, maar dat ik nog niet geprobeert heb, is vrijwilligerswerk in het buitenland. Goot voordeel, dat je bij een organisatie terecht komt en dat je met mensen samenwerkt. Dus je bent zeker niet alleen. En als alles nog een beetje meezit kost deze vorm van vakantie minder, dan een gewone vakantie. En je leert er erg veel. Zo’n ervaring staat vast ook erg goed op je CV. Bij een beetje zoeken vond ik projecten in landen, waar nauwelijks toeristen komen. Op singles-reizen.startpagina.nl heb ik een groot aantal organisaties opgenomen, waar je zoektoecht zou kunnen beginnen. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in werkvakanties. Het voordeel daarvan is, dat er veel voor je wordt geregeld en dat je van tevoren weet waar je aan toe bent.

Voor werkvakanties in de zomer kun je denken aan:

 • restauratiewerk in Frankrijk & Portugal (aan kastelen of Romeinse bruggen)
 • aardbeien plukken in Denemarken
 • druiven plukken in Frankrijk
 • Amerikaanse zomerkampen
 • skileraar of liftboy/girl (bekijk: www.ski.nl)
 • zomer-au pair in bijvoorbeeld Frankrijk, Engeland of Spanje

djoser banner

Reisgenoten zoeken

Een andere mogelijkheid is om via internet een reisgenoot te zoeken.

Het voordeel van een reisgenoot vinden is dat je met 1 andere, gelijkgestemde persoon, op vakantie gaat en van tevoren goed heb kunnen “aftikken” wat je met je reisgenoot gemeenschappelijk hebt.  Als je vervolgens van elkaar weet welke soorten vakanties je samen leuk vindt, kan het niet anders dan dat jouw vakantie een groot succes wordt en super gezellig!
En bij een verre reis heb je de veiligheid van elkaars gezelschap, dat is ook wel wat waard.  Alleen op reis gaan is dus echt niet nodig, een reisgenoot die bij je past is wat met speurwerk zo gevonden!

wijnproeverij single reis

Er zijn een groot aantal sites met mogelijkheden om een oproepje te plaatsen voor een reisgenoot. B.v. reisgenoten.net of Reisgenoten.nl. Op de singles-reizen.startpagina.nl vind je onder het kopje: Reisgenoten een overzicht van alle sites waar je zo’n oproepje kunt plaatsen. Het is wel belangrijk dat je iemand zoekt, waarmee je op de zelfde golflengte zit en die een zelfde soort vakantie wil als jij. Vandaar dat het belangrijk is even stil te staan wat je in je oproep zet.

Je kunt beter een paar reacties ontvangen van mensen die aan jouw wensen voldoen, dan veel reacties waar je uiteindelijk niks mee kunt. Om een effectieve oproep te plaatsen geef ik je hier een aantal zaken waar je aan kunt denken, en die ik zeker in je oproepje zou vertellen:

Over de vakantie

 • Vermeld mogelijke bestemming(en)
 • Het soort vakantie. actief, zonvakantie, ski, sportief of bijvoorbeeld cultureel.
 • de gewenste vertrekperiode, en als deze al vaststaat zeker vermelden!
 • de duur van de gewenste vakantie
 • jouw verblijfsvoorkeuren (hotel, pension, camping etc.)
 • het gewenste vervoermiddel (auto, bus, trein, vliegtuig, liften..)

eigenwijzereizen wandelvakanties banner

Over jezelf

 • Leeftijd ( op duurzaam toerisme/single-reizen vind je single reizen per leeftijdsgroep )
 • Regio(handig als je bij elkaar in de buurt woont om vooraf af te spreken)
 • Kinderen (dit zorgt voor een heel andere vakantie)
 • Roker/niet-roker (scheelt eventueel irritaties)
 • Beroep/denkniveau
 • Persoonlijkheid (ben je rustig, spontaan, verlegen, uitgaanstype etc.)

single reis weekend stedentrip

Single vakanties voor hoger opgeleiden

Ben je single en hoger opgeleid en vind je het prettig om met andere hoog opgeleide singles op vakantie te gaan?  Op de website singles hoger opgeleiden vind je veel tips om met andere alleenstaanden op vakantie te gaan. Je vindt er ook informatie waar je een single reis voor hoger opgeleiden kunt boeken.

single reizen hoger opgeleiden

Het is natuurlijk ook mogelijk om als alleenstaande een skivakantie te boeken. Er worden skivakanties georganiseerd voor hoog opgeleide singles, bijvoorbeeld in Oostenrijk en Frankrijk.

crusj single reizen hoger opgeleiden