Reistips voor vrouwen

Je bent vrouw en single en denkt, soloreizen is alleen iets voor mannen. Je hebt het mis, ook jij kan het. En neem het van mij aan, want ik heb het zelf ook gedaan. Je moet even al je moed bij elkaar zoeken en die drempel over gaan, maar mijn mooiste ervaringen heb ik opgedaan, toen ik alleen heb gereist als vrouw alleen op reis.

crusj single lastminute reizen

En als vrouw alleen op reis,  hoef je niet extra kwetsbaar te zijn. Je moet je echter wel goed voorbereiden en wat extra zekerheden inbouwen als je alleen reist en niet in een groep. Lees ook “als single een last minute vakantie all inclusive boeken “.

puurenkuur single wellness banner

1 . Let op de locale vrouwelijke bevolking en volg zoveel mogelijk hun voorbeeld. Het leukste is om met hen in contact te komen. Als vrouw kom je heel makkelijk in contact met andere vrouwen en dat geeft veel interessante mogelijkheden en een stukje bescherming.

single weekend villavibes

2. Volg ook altijd je instinct. Heb je het gevoel dat iemand niet helemaal pluis is, ga dan op dat gevoel af, en mijdt zo iemand. Voelt een situatie niet goed, ga het uit de weg.

single reis weekend stedentrip

3 . Het is handig om zakjes aan de binnenkant van je kleding te naaien, bijvoorbeeld in je bh. Je kunt daar dan wat papiergeld instoppen. Mocht je onverhoopt toch beroofd worden, dan heb je op deze manier altijd wat geld bij je om weer thuis te kunnen komen. Ook wat geld in een sok stoppen kan handig zijn. Het is zowieso niet verstandig om al je geld op een plek te dragen.

Simi groepsvakantie amerika banner

4 . Wees voorzichtig met drankjes die je worden aangeboden. Wanneer iemand je een drankje aanbiedt, dan is dat natuurlijk erg aardig, maar hou het drankje altijd wel goed in de gaten. Soms worden vrouwen gedrogeerd, en hoewel je hier natuurlijk niet vanuit moet gaan, is het altijd beter zeker van je zaak te zijn. Je bent als alleenreizende vrouw immers een stuk kwetsbaarder dan gewoonlijk. Maar dat hoef ik je natuurlijk niet te vertellen.

vakantie vriendinnen

5 . Realiseer je dat drukke plaatsen soms korte tijd later ineens uitgestorven kunnen zijn, bijvoorbeeld op een marktdag. Volg de locale bevolking hierin. Indien je bemerkt dat het een stuk rustiger wordt, is het tijd te overwegen terug te keren naar je hotel.

sawadee verre reizen banner

6 . Mocht je het gevoel hebben dat je gevolgd wordt, neem dan geen risico. Stap dan resoluut de dichtsbijzijnde winkel of restaurant binnen en vraag daar om hulp. Of meng je onder de mensen. In islamitische landen kan je ook gelijk dreigen met de politie. De politie zal heel snel jouw kant kiezen en de man in kwestie het echt lastig maken. Als je dat eenmaal weet, geeft dat alleen al je een veel sterker gevoel.

shoestring avontuurlijke reizen banner

7. Neem je hond mee op vakantie. Ook voor een weekendje weg in Nederland zijn er vele mogelijkheden om je hond mee te nemen.

Veel succes en heel veel inspirerende reisindrukken.

Verder kun je hier ook veel inspiraie opdoen:
10 Redenen waarom je als vrouw absoluut een keer alleen moet reizen.

Alleen op vakantie? Er zijn tal van mogelijkheden.
Kijk op singles reizen.be, reizen voor singles en alleengaanden.

natuurlijkreizen single vakantie banner

Rubriek: Alleengaandenreizen
selfie tijdens wandelvakantie voor singles
Verschillende mogelijkheden:

Natuurlijk kan je een single vakantie boeken. Er zijn echter veel meer mogelijkheden.

  1. Zeilen voor singles en andere actieve single reizen
  2. Fietsen voor singles
  3. Avontuurlijke rondreizen in groepen
  4. Creatieve vakanties in groepen
  5. Weekendje weg?
  6. Helemaal alleen op reis
  7. Als single niet alleen op reis
  8. Vriendinnenweekend??  Met je vriendinnen is het leuker dan leuk.
  9. Niet alleen op reis als alleenstaande ouder.
  10. Alleen naar de sauna, pak dan wel een last minute aanbieding!

groepsreizen jongeren villavibes banner

Afvallen tijdens je vakantie

Sommige vrouwen zweren erbij.  Tijdens je vakantie een kuur volgen. Doel?? afvallen en slanker worden. Reisorganisaties spelen daar handig op in en ze organiseren de meest diverse afvalreizen. Hierbij wordt je bijvoorbeeld een sapkuur, detoxthee en workshops aangeboden. Afvallen en gezond leven heeft natuurlijk om met gezonde en uitgebalanceerde voeding te maken en voldoende bewegen. Als je overweegt een afslankvakantie te boeken, hebben we één goede tip voor je. Denk er niet te lichtzinnig over want een bepaalde periode niet of minder eten halt er echt wel in. We weten het allemaal, echte schoonheid zit van binnen maar een slanker lichaam is mooi meegenomen.

Spadreams afvallen detox banner

Wellness voor vrouwen

Wellness en vrouwen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wat is er fijner te genieten van een Spa behandeling, een massage, een verblijf in een sauna met zwembad??  Veel vrouwen zweren bij wellness. Een wellness weekend is snel geboekt, zeker als je alleenstaand bent en geen toestemming aan manlief hoeft te vragen.  De beste wellness aanbiedingen vind je op wellness weekend.

Ook voor een wellness weekend met een arrangement.

Spadreams wellness vakantie banner