Eenoudervakanties

Eenoudervakanties, de nieuwe trend in vakanties.

Eenoudervakanties zijn specifieke vakanties voor 1 ouder gezinnen. Ook veel singles hebben een 1 ouder gezin. Omdat er steeds meer een ouder gezinnen in Nederland en België te vinden zijn, is de vraag naar 1 ouder vakanties enorm toegenomen. Maar wat is een eenoudervakantie dan en wat is de nieuwe trend? We leggen in deze blog het één en ander uit.

crusj single lastminute reizen

Wat is een eenoudervakantie?

Als we het over eenoudervakanties hebben, worden uitsluitend georganiseerde reizen bedoeld voor eenoudergezinnen. Het zijn dus alleenstaande reizen met kinderen. Deze 1 oudergezinsreizen zijn compleet verzorgde vakanties waarbij dus uitsluitend alleenstaande moeders en vaders met hun kids mogen deelnemen. Families met een vader én moeder kunnen zich dus niet inschrijven. Kinderen zijn welkom tot ongeveer 18 jaar. Er is altijd een recreatieteam van de reisorganisatie aanwezig tot vermaak voor de kinderen. De saamhorigheid bij dit type reizen is groot. In 9 van de 10 gevallen ontstaan er vriendschappen tussen de deelnemende ouders én kinderen.

De voordelen van zo een 1 ouder vakantie.

Dit type eenoudervakanties kent een aantal voordelen voor 1 ouder gezinnen. Zo ben je geen vreemde eend in de bijt als je als gescheiden vader of moeder op vakantie gaat. 90 % van de deelnemende ouders is gescheiden. En de kinderen zijn in het gezelschap van kinderen die niet vreemd opkijken als je alleen met je mama of papa op reis bent. Ze zijn meestal zelf kind van gescheiden ouders. De saamhorigheid bij vakanties voor een oudergezinnen is zowel bij de kinderen als ouders groot. Als alleenstaande ouder sta je tijdens deze single ouder en kind reizen, zeker niet alleen. Je bent in het gezelschap van gelijkgestemden.

single reizen hoger opgeleiden

Vakantie in eigen land vieren, is de trend.

Door de Coronacrisis vieren steeds meer mensen hun vakantie in eigen land. En dat geldt al helemaal voor 1 ouder vakanties. Een vakantie met kinderen in eigen land vieren, is goedkoper dan een alleenstaande vakantie met kids in het buitenland. Deze tips voor een goedkope eenoudervakantie geven aan dat een vakantie in het buitenland echt niet noodzakelijk is. Een kinderhand is snel gevuld. Als kinderen met andere kinderen kunnen spelen, zijn ze al snel blij.

Winterport vakanties voor 1 ouder gezinnen

Een wintersport vakantie is zeker niet goedkoop maar wel super leuk en avontuurlijk. Er worden voor alleenstaande ouders dan ook door diverse reisorganisaties wintersport reizen voor 1 ouder gezinnen georganiseerd. Oostenrijk is duidelijk het favoriete wintersport vakantieland. Natuurlijk kan je als een ouder gezin ook zelf vliegtickets en een wintersport chalet boeken. Een skivakantie met andere alleenstaande ouder gezinnen vieren, wordt een onvergetelijke ervaring. Zowel voor de ouders als de kinderen. Wie weet wordt het komende wintersportseizoen nog leuker dan anders. Boek nu vast je eenoudervakanties voor 2022.

TUI single groepsreizen 50plus