Je bent single en wilt alleen op vakantie maar vreest de eenzaamheid? Hier krijg je tips, hoe dat aan te pakken.
Eenzaamheid tijdens je vakantie hoeft niet!

crusj single lastminute reizen

crusj single reizen hoger opgeleiden

Alleen reizen is leuk, een groepsvakantie veel gezelliger.

Je snakt naar een bekend gezicht, maar komt geen sterveling tegen. Je ligt op bed, doodziek en niemand die het weet. Het restaurant zit vol met stelletjes en jij zit aan het rotste tafeltje bij de wc. Eenzaamheid op reis komt voor en slaat meestal toe wanneer het tegenzit of zodra het niet loopt zoals je zou wensen. Iedere soloreiziger voelt zich weleens alleen. Het is ook niet erg en je kunt er wat aan doen. Hier zijn wat trucs en tips, om dat gevoel te bestrijden.

wandelvakantie voor singles

Eenzaamheid tijdens je vakantie is in ieder geval niet nodig, er is veel mogelijk.

Maak het “probleem” niet te groot. De angst voor eenzaamheid is een van de grootste bezwaren tegen alleen op reis gaan. Onnodig om het daarvoor te laten, want de zo gevreesde eenzaamheid is zwaar overschat. Je zult zien, dat als je eenmaal onderweg bent, dat het maken van contact veel makkelijker gaat, dan je had verwacht. De noodzaak om anderen te leren kennen is groter. Daardoor stel je je meer open en dat is iets dat anderen zullen oppikken. Alleen leg je contacten die je met z’n tweetjes nooit zou maken. Soloreizigers ontmoeten veel mensen. Een dagboek vol nieuwe adressen is het betere argument om alleen te vertrekken.

groepsreizen jongeren villavibes banner

Alleen op vakantie? Er zijn tal van mogelijkheden. Boek bijvoorbeeld een single groepsreis.
Kijk op singlereizen groepsreizen

fietsvakantie single reizen

Maak heel veel plannen

Tips om eenzaamheid tijdens je vakantie te vermijden

Nog een tactiek om eenzaamheid te vermijden is jezelf te overvoeren met al je plannen. Boek je reisschema zo vol dat je nauwelijks tijd hebt om na te denken. Ren van hot naar her en raak je een tikkeltje verveeld of uitgekeken, ga dan naar de volgende stop.

shoestring single banner

Ontspan, en wees oprecht nieuwsgierig Ligt de oorzaak dat je je eenzaam voelt misschien ook een beetje bij jezelf? Wil je zo graag en kom je daardoor wat geforceerd op anderen over? Ben je onzeker en kost het je veel moeite om op anderen af te stappen? Verleg je focus en geloof in jezelf. Hoe meer ontspannen jij bent, hoe gemakkelijker je contact legt. Als je al te krampachtig bent, jaag je iedereen weg. Oefen ook in kleine praatjes. Wees nieuwsgierig, vraag de bevolking of andere reizigers uit over alles dat je ziet en wat je verbaast. De tientallen contactmomenten en kleine oppervlakkige praatjes stillen de hunkering naar het maken van nieuwe vrienden.

Simi groepsvakantie amerika banner

Lees het boek ‘Hoe reis ik solo?’ In ‘Hoe reis ik solo?’ komt het thema eenzaamheid uitgebreid aan de orde. Je leest er onder andere hoe andere soloreizigers de gruwel trotseerden, maar ook dat zij het op voorhand behoorlijk hebben overschat. Laat je er dus niet door weerhouden.

  • Torpedeer je soloreisplannen niet uit angst voor de eenzaamheid. Eenzaamheid komt voor, maar gaat ook weer voorbij.
  • Overschat het niet. Je gaat je wellicht eens wat eenzaam voelen, maar het voorkomen ervan wordt zwaar overschat.
  • TUI single groepsreizen jongeren

  • Ook mensen die een relatie hebben, kunnen eenzaam zijn. Een relatie zegt dus niet alles over eenzaamheid.
  • Alleen op vakantie gaan biedt grote kansen leuke mensen te ontmoeten, hoe vreemd het misschien klinkt, de kans om nieuwe vrienden te maken, is veel groter als je alleen op reis gaat.  Je hoeft je er alleen maar voor open te stellen.
  • groepsfoto op het strand

  • Wandel je graag??  Wandelen is iets wat je alleen kunt doen maar in een wandelgroep kan het gezelliger zijn. Je kunt bijvoorbeeld een wandelvakantie boeken. Wat ook een goed idee kan zijn, is je op te geven bij de wandelvereniging bij jou in het dorp, stad of regio.  Wandelverenigingen organiseren bijna wekelijks wandelingen. Daar kun je je eenvoudig op inschrijven. De kans is groot dat je al wandelend leuke, nieuwe contacten krijgt. Veel alleenstaanden zijn lid van een wandelvereniging. Een prima gelegenheid voor het maken van nieuwe vrienden of het krijgen van nieuwe sociale contacten.

natuurlijkreizen single vakantie banner

Single weekend

Best een goed idee. Deel nemen aan een single weekend en andere singles leren kennen.

single weekend villavibes