Met hond een weekendje weg in Nederland

Mogelijkheden als je met de hond een weekendje weg wilt binnen Nederland.

Ben je single, heb je een hond en wil je met je hond een weekendje weg?  Bijvoorbeeld een weekendje Zeeland, Friese Meren, Veluwe of Twente? Op deze pagina geven we je wat mogelijkheden om met je hond een weekendje weg binnen Nederland te gaan. Bijvoorbeeld een weekendje aan zee, in de bossen of in de stad. Als je met je trouwe viervoeter en vriend op pad gaat, vergt dat meestal enige voorbereiding. Daarom hier ook wat tips voor als je met je hond op reis gaat.

snp wandelvakanties banner


Huisje op vakantiepark in Nederland huren.

Met je hond een weekendje weg in Nederland maar ook behoefte aan andere mensen om je heen?? Eenzaamheid ligt als single altijd op de loer, ook als je een korte vakantie in Nederland boekt.  In veel vakantieparken in Nederland zijn honden toegestaan en deze parken zijn dan ook ideaal voor een weekendje weg met 1 of 2 honden. Boek als je alleenstaand bent, een huisje op een hondvriendelijk vakantiepark of bungalowpark en je zult merken dat je snel contact zult hebben met andere hondenbezitters. Ook als je een 1 persoons wellness huisje met hond boekt. Als het park een honden uitlaatplek heeft, is dat de plek om in contact te komen met andere vakantiegangers met hond.


Particulier vakantiehuisje met hond boeken.

Veel particulieren in Nederland verhuren hun vakantiehuisje of tweede woning, vaak tegen aantrekkelijke tarieven. Als je een particulier vakantiehuisje met hond weet te huren via bijvoorbeeld Micazu of Marktplaats, is dat soms tot 30 % goedkoper dan dat te doen via de reguliere kanalen. Er zijn ook particuliere huisjes te huur voor een lang weekend of midweek.  Meestal zijn in deze huisjes 1, 2 of 3 honden of andere huisdieren toegestaan.  Tip:  Een particulier vakantiehuisje met omheinde tuin en gelegen aan een bosrand biedt het meeste vakantieplezier.  Ook voor een weekendje met de hond in de herfst of voorjaar.


strand loop met honden

De Veluwe, het mooiste gebied Nederland voor weekendje weg met hond.

Als je een natuurliefhebber bent en wilt genieten van uitgestrekte bossen en heidevelden is een weekendje met hond op de Veluwe zeker een goed idee. De Veluwe is bij uitstek het gebied in Nederland voor een weekend, midweek of vakantie met hond. In veel vakantieparken op de Veluwe zijn huisdieren welkom. Maar het is ook goed mogelijk een vakantiehuisje met hond op de Veluwe te huren.  Ook huisjes met omheinde tuin. Aantrekkelijke plaatsen voor een vakantie met hond op de Veluwe zijn onder andere Vierhouten, Beekbergen, Elspeet, Ermelo en Garderen. Hier vind je ook losloop gebieden voor honden.

natuurlijkreizen single vakantie banner

Weekendje weg met hond aan zee in Zeeland.

Een weekendje met de hond aan zee genieten?? Huur een vakantiehuisje met hond in Zeeland.
Zeelands is één van de meest huisdiervriendelijke gebieden van Nederland en overal vind je de zee en brede en schone stranden. Op veel van deze stranden aan de Zeeuwse Kust zijn honden toegestaan en juist dat gegeven maakt een weekendje met hond aan de stranden van Zeeland ideaal voor een korte break met je huisdier. Aantrekkelijke plaatsen om een vakantie met hond in Zeeland te huren zijn Kamperland, Cadzand-bad en Renesse. Dit zijn plaatsen waar je je ook als single op je gemak zult kunnen voelen. Daar komt bij dat er in Cadzand-BadKamperland en Renesse in het zomerseizoen van alles te doen is, van festivals tot braderieën. perfecte locaties als je alleen op vakantie wilt met je hond in Nederland.


Ameland, Texel of Terschelling, ook leuk voor een weekendje met hond in Nederland.

Als je avontuurlijk aangelegd bent en in Nederland met je hond wilt genieten van een heel andere omgeving, zijn de Waddeneilanden Ameland, Terschelling of Texel misschien wel aantrekkelijk voor een weekendje met hond. Zeker als je erin slaagt een huisje aan de kust op één van de Waddeneilanden te huren.  Op De Koog in Texel vind je vakantiepark De Krim, een ideale plek om een weekendje met hond te vieren. Op vakantiepark De Krim zal je zeker andere hondenvrienden kunnen ontmoeten dus eenzaamheid ligt hier minder snel op de loer. Daarnaast is de kans dat je er andere alleenstaanden met hond ontmoet groot. Veel alleenstaanden vieren hier met name met kerstmis hun vakantie.

Waar vind je honden losloopgebieden in Nederland?

Een weekendje met hond betekent in veel gevallen wandelen met je hond. Maar helaas mogen honden op veeol stranden en bossen in Nederland niet los lopen.  Gelukkig heeft Doggydating een overzicht gemaakt van de leukste hondenlosloopgebieden in Nederland. Of je nu een weekendje met je hond in Utrecht, Zuid-Holland, Twente of op de Veluwe wilt boeken, er is altijd wel een honden losloopgebied in de omgeving van je vakantiehuisje, hotel of appartement.  Je vindt deze losloopgebieden in Nederland hier. Met dank aan Doggy Dating! Je vindt op Doggy Dating ook hondenspeeltuinen en stadsparken. Ook als je bijvoorbeeld een weekendje met hond wilt boeken in Arnhem, Nijmegen, Amsterdam of Delft, vindt je hier wel een stadspark of andere omgeving voor een ontmoeting met honden vrienden.