5 bijzondere plekken in de Ardennen

5 plekken in de Ardennen die je bezocht moet hebben
Voor een echte topvakantie huur je een vakantiehuis in de Ardennen met jacuzzi. Na een lange dag vol activiteiten in deze prachtige regio kom je heerlijk tot rust in je eigen jacuzzi. Maar wat zijn nu de plekken die beslist niet wilt missen wanneer je de Ardennen bent? Wij hebben vijf suggesties voor je.

crusj single lastminute reizen

1. De Ardennen zelf
De beste attractie van de Ardennen is de omgeving zelf. Dit prachtige gebied vol bergen, bossen, beken en dalen is de ideale plek om tot rust te komen in de natuur. Maar tegelijkertijd is het een ideale plek voor een actieve vakantie. Sportfanaten kunnen zich uitleven op het water door te kanoën, kajakken of raften. In de bergen kun je bergbeklimmen, tokkelen en abseilen. De heuvels lenen zich uitstekend voor wielrennen en mountainbiken of hardlopen. Maar ook een rustige fietstocht of wandeling behoort tot de opties.

2. De historische omgeving
Dwars door de Ardennen liggen vele historische bouwwerken verspreid. Ieder pittoresk dorpje heeft zijn eigen kerk, die vaak de moeite van het bezoeken waard is. Het lokale café is dat overigens ook, om de lokale bierspecialiteit te proeven. Er zijn ook meerdere middeleeuwse kastelen te vinden in de Ardennen, zoals het kasteel van Bouillon of het kasteel van Sedan. Hier kun je zien hoe men leefde in de tijd van de ridders.

3. De grotten van Han
De populairste attractie van de Ardennen, met recht. Gedurende miljoenen jaren heeft de rivier de Lesse zich een weg gebaand door een heuvel die opgebouwd is uit kalksteen. Hierdoor ontstonden de nu beroemde grotten van Han. Het bekijken van de grote kamers vol kalksteenafzettingen is een absolute aanrader. Enorme zuilen, gewelfde muren en vele stalagmieten en stalactieten maken de grotten een hoogtepunt voor veel bezoekers aan de Ardennen.

single reizen hoger opgeleiden

4. Plopsa Coo
Als je een vakantiehuis met kinderen hebt gehuurd dan doe je ze een groot plezier door dit leuke attractiepark te bezoeken. Vlakbij de watervallen van Coo vind je dit pretpark, dat vooral op jongere kinderen gericht is. Er zijn mogelijkheden voor de allerkleinsten, maar oudere kinderen kunnen zich vermaken in achtbanen en de grote speeltuin. Als de kinderen zich vermaken, is jouw vakantie ook geslaagd!

5. Jouw eigen villa met jacuzzi
Voor veel mensen is een bezoek aan de Ardennen een moment om tot rust te komen. Hoe kom je beter tot rust dan in je eigen luxe villa met jacuzzi? En als je wel een sportieve dag hebt gehad zullen je spieren je dankbaar zijn voor een relaxmoment in de jacuzzi. Ga op zoek naar jouw eigen villa in de Ardennen met jacuzzi en geniet van al het moois dat deze regio jou te bieden heeft.

TUI single groepsreizen 50plus