alleen op reis

Alleen op reis gaan, verstandig of niet?


Single vakanties
Jaarlijks gaan honderdduizenden alleenstaanden alleen op reis.
Dat doen ze omdat ze van een optimale vrijheid willen genieten, lekker zelf de dag willen plukken en indelen en van niemand afhankelijk willen zijn. Geen groepsreis of single vakantie voor deze groep dappere reizigers. Maar is alleen reizen anno 2017, 2018 nog wel verantwoord en zijn de risico's ( de nadelen ) van alleen op reis gaan niet groter dan de voordelen?
Op deze pagina zetten we de voordelen van alleen reizen af tegen de nadelen van alleen op vakantie gaan. Ook bieden we een aan altenatieven aan om niet in je eentje te hoeven reizen. Een single vakantie die je als groepsreis boekt, heeft tenslotte ook zijn voordelen. En als alleenreizende vrouw loop je wellicht een extra risico. Daar zijn inmiddels vele voorbeelden van te vinden.
 

Alleen op reis gaan als vrouw

Solo als vrouw reizen kan in bepaalde landen en gebieden extra risico's met zich mee. Als je bijvoorbeeld in Zuid-Afrika, Azië of Zuid-Amerika alleen op vakantie gaat en bepaalde risicogebieden niet mijdt, is er een kans dat je iets overkomt wat je niet wilt.
In veel landen worden vrouwen helaas minderwaardig behandeld en zelfs als lustobject gezien. Zorg er in ieder geval dat je je qua kleding aanpast aan de waardes van het land dat je bezoekt en dat geldt zeker als je een streng islamitisch land bezoekt. In die landen zoekt de zedenpolitie actief naar vrouwen die "er te bloot" bijlopen.  En "te bloot"kan al het ontbreken van een hoofddoek zijn.  Onderzoek daarom altijd voor je alleen als vrouw op reis of zelfs wereldreis gaat wat de tradities en kledingvoorschriften van een bepaald land zijn en houd je aan die regels!

Alleen gaan backpacken

Backapacken is gaan voor de ultieme vrijheid. Jaarlijks vieren honderduizenden jongeren over de hele wereld hun backpack reis.  Ook bij het alleen op reis gaan in het kader van een baccpack reis geldt, bereid je goed voor en mijd als alleenstaande en reizen vrouw bij voorkeur bepaalde risicolanden en steden. Veiligheid gaat tenslotte voor alles.

Groepsreis met individuele vrijheid boeken
Als je na het lezen van de bovenstaande informatie en tips over alleen reizen toch tot de conclusie bent gekomen dat alleen reizen meer nadelen dan voordelen kan hebben, is het boeken van een groepsreis met veel individuele vrijheid wellicht een goed plan. De groepsreizen van Djoser bijvoorbeeld worden gekenmerkt door een hoog gehalte aan individuele vrijheid. Je reist met andere alleenreizenden maar wel binnen de veiligheid en gezelligheid van een groep.  Meestal zijn de groepen binnen de Djoser groepsreizen niet groter dan 18 a 20 personen.

Alleen op skivakantie gaanAlleen op skivakantie gaan is in landen als Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk of andere wintersport landen geen enkel probleem.  Ook als vrouw kan je probleemloos een wintersport chalet huren en in je eentje van een heerlijke skivakantie genieten.
Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om een single wintersport vakantie te boeken. Dat is een georganiseerde single wintersport groepsreis waarbij je met een groep alleenstaanden kunt genieten van wintersport en gezelligheid.

Alleen een wellness weekend boeken

Een wellness weekend is perfect voor singles. Dat geldt in feite ook voor yoga en spirtuele weekenden. Uit de praktijk blijkt namelijk dat rond de 70 % van de deelnemers aan wellness- en yoga weekenden alleenstaand is. Als je als single dus een wellness weekend of ander ontspannings weekend boekt, ben je in goed gezelschap. 

In de meeste gevallen krijg je een eigen één persoons slaapkamer met toilet en badkamer. 

Kijk hier naar de mogelijkheid een wellness weekend te boeken.

Conclusie, voordelen en nadelen van alleen op reis gaan

Solo reizen bieden zowel voordelen als nadelen.
Je moet dan ook bij het kiezen van jouw ultiem rondreis of vakantie kiezen voor de maximale, indivduele vrijheid of de beschermende en gezellige factor van een groepsreis.
De groepsreizen van Djoser bieden je het beste van twee werelden. De veiligheid en gezelligheid van georganiseerde groepsreizen en de individuele vrijheid.  Maar ook single vakanties hebben zo hun voordelen!